
22 Ақпан, 2022
551
Таразда Аналар кеңесі ұлттық тағам дайындау бойынша шеберлік сабағын өткізді
Жамбыл облысы Қазақстан халқы Ассамблеясының Аналар кеңесі «Анаға тағзым» орталығында ұлттық тағамдарды дайындау бойынша шеберлік сыныптарын өткізді. Іс-шараға ҚХА Аналар кеңесінің мүшелері, «Архыз» қарашайлар-балқар республикалық қоғамдық бірлестігінің Жамбыл облысындағы филиалының мүшелері, «Анаға тағзым» рухани-адамгершілік тәрбие орталығының өкілдері қатысты.
Бұл жолы қатысушылар қарашай-балқар асханасымен танысты. Шеберлік сабағын «Архыз» республикалық қоғамдық бірлестігінің мүшесі Майса Алдабаева өткізді. Ол хычин тағамын қалай дайындау керектігін түсіндірді.
Хычин - бұл қарашай-балқар асханасының ұлттық тағамы, ішінде салмасы бар жұмсақ шелпек. Майса Алдабаеваның айтуынша, бұл тағамның көптеген түрлері бар. Бұл жолы екі түрлі салмамен дайындалды. Біріншісі – ірімшік пен қайнатылған картоп, екіншісі – ет қосылған пен картоп (тартылған ет).
Ұқсас жаңалықтар
-
Петропавл қаласында Қазақстан халқы Ассамблеясы жанындағы Аналар кеңесінің кеңейтілген отырысы өтті
-
Нұртөре Жүсіп Қазақстан халқы Ассамблеясы, этномәдени бірлестіктер және мәслихат өкілдерімен кездесу өткізді
-
ҚХА Төрағасының орынбасары Марат Әзілхановтың Ұлттық домбыра күнімен құттықтады
-
Мемлекет басшысы Ұлттық домбыра күнімен құттықтады
-
Қазақстан халқы Ассамблеясы Аналар кеңесінің ZOOM форматында жұмыс отырысы өтті
-
ҚХА медиасаласын дамыту мәселелері бойынша жұмыс кездесуі өтті
Ұқсас жаңалықтар
-
Петропавл қаласында Қазақстан халқы Ассамблеясы жанындағы Аналар кеңесінің кеңейтілген отырысы өтті
-
Нұртөре Жүсіп Қазақстан халқы Ассамблеясы, этномәдени бірлестіктер және мәслихат өкілдерімен кездесу өткізді
-
ҚХА Төрағасының орынбасары Марат Әзілхановтың Ұлттық домбыра күнімен құттықтады
-
Мемлекет басшысы Ұлттық домбыра күнімен құттықтады
-
Қазақстан халқы Ассамблеясы Аналар кеңесінің ZOOM форматында жұмыс отырысы өтті
-
ҚХА медиасаласын дамыту мәселелері бойынша жұмыс кездесуі өтті